Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru

Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru

Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru, Bagi anda yang ingin meminjam uang secara online, lihat saja cara meminjam uang di Easycash di bawah. Easycash ialah permohonan pinjaman online berasaskan teknologi khas yang membolehkan anda mengumpul data, menganalisis dan memproses pinjaman tunai dalam waktu 24 jam saja.

Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru

Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru

Aplikasi ini sebagai salah satu aplikasi PINJOL, yang sudah mempunyai kesahihan yang kukuh, pastinya menawarkan banyak kemudahan. Salah satunya ialah Cara Membayar Tagihan Dengan Mudah Easycash, yang boleh dilakukan dengan beberapa cara.

Dengan cara ini, pengguna boleh memohon pinjaman online dengan mudah hanya menggunakan handphone mereka. Menariknya, tiada jaminan bahawa anda akan dapat memohon pinjaman untuk uang tunai yang mudah.

Dengan kesahihan undang-undang, sudah tentu ia menjadi lebih mudah untuk mendapatkan pinjaman. Ia berbeza daripada pinjaman tidak resmi lain, yang, tentu saja, tidak menguntungkan daripada pengguna.

Selain itu, Easycash juga berdaftar dengan OJK jadi ia Aman digunakan. Anda boleh lihat penjelasan penuh di bawah tentang cara meminjam uang Easy Cash Pinjaman Online

Cara meminjam uang Easy Cash Pinjaman Online

Terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk meminjam uang daripada Easycash. Kaedahnya agak mudah, jika anda memenuhi semua syarat dan mengikuti prosedur dengan betul.

Bagi anda yang tidak tahu cara meminjam uang dalam Easycash, ikuti langkah-langkah ini sebagai mana yang OJK.RAJAKATAK.COM paparkan:

 • Mula-mula, unduh Easycash daripada Play Store atau App Store.
 • Selepas instal pada handphone anda, buka saja aplikasi tersebut.
 • Daftar menggunakan nombor telefon yang aktif, kemudian tunggu sehingga anda menerima kod verifikasi.
 • Jika anda menerima kod verifikasi, masukkan saja kod tersebut.
 • Seterusnya, tetapkan jumlah pinjaman yang diperlukan dan pilih "Ajukan Sekarang".
 • Selepas itu, isikan saja data peribadi anda dengan lengkap dan betul.
 • Jika semua langkah dilakukan dengan betul, tunggu saja proses kelulusan yang akan mengambil waktu 24 jam.
 • Sekiranya permohonan pinjaman anda diluluskan, bayaran akan dipindahkan ke akun anda ketika mendaftar.

Walaupun ia kelihatan mudah, selalunya terdapat kendala sewaktu proses verifikasi. Kendala ini biasanya disebabkan oleh fakta bahawa operator pelayan yang anda gunakan sibuk, jadi proses verifikasi tidak berfungsi dengan cepat.

Jika ini berlaku, cuba lagi dalam beberapa minit sehingga proses verifikasi berhasil. Juga, pastikan bahawa apabila anda memasukkan semua data dengan betul dan ketika upload foto, harus kelihatan dengan jelas untuk permohonan itu diterima.

Di Easycash, anda tidak boleh memohon pinjaman pada waktu yang sama, jadi anda hanya boleh meminjam sekali saja. Jika anda ingin memohon pinjaman lagi, anda mesti membayar lunas pinjaman sebelum ini supaya anda tidak terbiasa untuk meminjam uang sepanjang waktu.

Untuk permohonan pinjaman anda diterima oleh Easycash, anda mesti memenuhi semua keperluan Easycash, seperti yang diterangkan di bawah.

Syarat pinjaman dalam Easycash

Tidak semua orang boleh meminjam uang dari Easycash. berikutan terdapat beberapa syarat yang mesti dipenuhi, jadi sekiranya salah satu syarat tidak dipenuhi, permohonan akan ditolak.

Jika permohonan anda ditolak, anda tidak boleh mengajukan ulang dalam permohonan ini. Oleh itu, pastikan anda memenuhi semua keperluan seperti yang diterangkan di bawah.

o Mempunyai KTP.

o Mesti berumur sekurang-kurangnya 21 tahun.

o Mempunyai nombor telefon yang aktif.

o Menjadi pekerja tetap.

o Mempunyai rekening bank.

o Foto peribadi.

Ini adalah beberapa keperluan yang perlu anda penuhi untuk meminjam uang daripada Easycash. Dengan memenuhi semua syarat di atas, anda boleh yakin bahawa permohonan pinjaman anda akan diterima oleh Easycash.

Biaya pinjaman Easycash

Bercakap tentang biaya, sudah tentu ada biaya yang perlu ditanggung apabila anda meminjam uang dari Easycash. Penjelasan tentang cicilan ini boleh didapati di bawah.

1. Terdapat biaya administrasi sebanyak 16.1%, yang akan diambil serta-merta ketika pencairan.

2. Biaya pembayaran jatuh tempo akan diselaraskan mengikut ketentuan Easycash.

3. Bunga pinjaman dikenakan 0.7% sehari.

Setelah anda mengetahui cicilan ini, anda boleh mempertimbangkan berapa banyak pinjaman yang akan anda mohon mengikut keperluan anda.

Keunggulan meminjam uang Easycash

Jika anda meminjam uang dari Easycash, anda akan mendapat pelbagai keunggulan. Anda boleh melihat keunggulan ini dalam penjelasan berikut.

 1. Permohonan pinjaman yang mudah tanpa angguna, hanya dengan menggunakan KTP dan data peribadi.
 2. Proses penyerahan akan mengambil waktu 1 × 24 jam untuk diselesaikan, sejak anda telah menyelesaikan semua persyaratanya.
 3. Jika permohonan anda diluluskan, dana akan dipindahkan ke rekening anda.
 4. Pencairan boleh dibuat melalui rekening online bank mana saja.
 5. Pilihan pinjaman tersedia dari Rp 200,000 hingga Rp 10 juta dengan kadar bunga yang rendah.
 6. Pilihan tenor yang berbeza untuk tempoh dari 14 hari, 30 hari hingga 180 hari.
 7. Waktu pencairan agak singkat, lebih kurang 1-2 hari bekerja.
 8. Verifikasi pinjaman boleh dilakukan secara langsung melalui sistem.
 9. Penagihan pinjaman dilakukan melalui telefon, jadi anda tidak perlu risau tentang pembayaran yang terlambat.
 10. Jika anda boleh mempertahankan kredibiliti anda dengan membayar tagihan anda tepat pada waktunya, anda akan menerima tawaran menarik daripada Easycash.

Ucapan penutup

Begini cara meminjam uang Easy Cash Pinjaman Online, Simak 8 Cara Terbaru. Dengan kaedah ini, anda boleh memohon pinjaman tunai di Easycash mengikut langkah-langkah yang dinyatakan di atas.

© Pinjaman Resmi OJK. All rights reserved. Developed by Jago Desain